NYHET I BUTIKEN

Ortopediska sulor & fotbäddar


Många gånger när problem uppstår med knän, höfter och rygg beror det på fötterna och hur vi går. Alla människor har olika typer av fötter och kan därför behöva specialanpassningar för att ta bort eller förebygga problem. Fötterna glöms dock ofta bort, fast de borde vara lika naturligt att undersöka dem som att gå till optikern. Du har nu möjlighet att göra individuella fotbäddar och sulor hos oss på Kvarnen Sko, Nyckel & Kem. Vi har skaffat den allra senaste datascanningstekniken som ger en exakt avläsning av dina fötter. Allt för att dina nya fotbäddar ska ge dig det stöd och dämpning just du behöver!

Det är oftast inte förrän man får problem som man tänker på hur viktiga fötterna är. Under livets gång så går man flera miljoner steg och betänk då att det är 26 små ben i varje fot som skall bära dig framåt i livet. Om man sen lägger till att vi idag ofta står/går på hårda golv och vägar, så gör det inte saken bättre.

Många gånger när problem uppstår med knän, höfter och rygg beror det på fötterna och hur vi går. Alla människor har olika typer av fötter och kan därför behöva specialanpassningar för att ta bort eller förebygga problem. Fötterna glöms dock ofta bort, fast de borde vara lika naturligt att undersöka dem som att gå till optikern.

VARFÖR FOTBÄDDAR?

Varje fot är unik. Våra fötter kan belastas med mellan 5-7 ggr vår egen kroppsvikt beroende på rörelse. Varje fot har 26 ben, 38 muskler och 56 leder som ska samverka under belastning. Det finns allt från höga fotvalv till helt plattfotade personer. Olika fotstrukturer har olika problem. Om man t.ex. har höga fotvalv, så kan man ha lättare för att utveckla en så kallad hälsporre.  Fötterna har en central roll i yrkeslivet. Inom vården, industrin och många andra serviceyrken belastas fötterna mycket, och även under fritiden är man i stort behov av sina fötter. Det är oftast inte förrän man får problem, som man tänker på hur viktiga fötterna är.  Under livets gång så går man flera miljoner steg och betänk då att det är 26 små ben i varje fot som skall bära dig framåt i livet. Om man sen lägger till att vi idag ofta står/går på hårda golv och vägar, så gör det inte saken bättre.

 

ANPASSNING

Ortopediskt anpassade fotbäddar medför en stor förändring för hela kroppen. Till en början kan det kännas ovant. Det kan därför vara bra att använda fotbäddarna kortare stund, för att sedan öka användandet. För en del anpassar sig kroppen direkt medan för andra kan det ta några veckor.

 

JUSTERING

Efter cirka 2-4 veckor ska kroppen ha anpassat sig och du bör känna en förbättring. Upplever du några konstigheter med fotbäddarna bör du kontakta oss för justering, genom att ringa och boka tid. Justeringen är kostnadsfri.

 

ANVÄNDNING

Man kan flytta fotbäddarna mellan olika skor. De passar nästan alla skor, dock inte i smala stövlar, nättare skor, vissa dansskor osv, då gör man en nättare fotbädd som är anpassad till nättare skor.

 

HÅLLBARHET

Fotbäddarnas hållbarhet påverkas av hur stor belastning du utsätter dem för, hur ofta du använder dem osv. Oftast håller fotbäddar i 2-5 år.

 

FORMAR

Med dina fotbäddar får du även ett par formar av dina fötter. Ifall du vill ha ytterligare ett par fotbäddar är formarna värda 300kr för det andra paret. En ny avgjutning bör göras vid beställning av nya fotbäddar om du har haft fraktur eller om belastningen på dina fötter förändrats sedan förra gången och du har problem av detta.

Nu har vi också...

... Emblas välkända tofflor och sandaler till försäljning. Komplett paket med sko, stötdämpande mellan sula och fulldämpad fotbädd, som görs specifikt till sandalen.

Hälsoskor från Embla of Sweden är kända för sina fotriktiga och bekvämt utformade skor som är både moderiktiga och sköna. Emblas sortiment består utav bekväma och sköna skor som är anpassade för både arbete och vardagslivet. Skorna är även kända för att ge bra komfort och gör så att du går bättre tack vare deras utformning.

Emblas historia börjar på 50-talet där företaget började att producerar skor av alla olika typer. Under årens gång har varumärket tillverkat olika typer av skor, som exempelvis tofflor, stövlar och sandaler. Idag fokuserar Embla endast på att skapa fotriktiga arbets- och fritidsskor som ger optimal komfort. De flesta skor från Emblas sortiment är justerbara och det finns ett stort utbud av modeller med löstagbara sulor. 

 

Kom in i butiken för att boka tid eller ring: 018-10 97 00